ГоловнаПолітика
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Горбаль: легалізація одностатевих відносин не входить в політику євроінтеграції

Політик вважає, що швидкому ухваленню законопроекту сприяв збір підписів громадськими активістами.

Горбаль: легалізація одностатевих відносин не входить в політику євроінтеграції
Фото: Дмитрий Алексеенко

Народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль підтримав законопроект, який забороняє пропаганду гомосексуалізму тому, що вважає підтримку одностатевих відносин неприйнятною і такою, що не відповідає українським цінностям.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Була низка ініціативних громадських груп, які збирали підписи на підтримку законопроекту. І коли до мене підійшли в кулуарах Верховної Ради, я, не вагаючись, підписався. Думаю, що збір підписів вплинув на такий швидкий розгляд законопроекту", - розповів політик.

На думку Горбаля, підтримувати одностатеві стосунки - чуже українській ментальності.

"Що б не говорили про європейську інтеграцію, але вона полягає в інших речах, в тому числі і суспільно-культурного характеру, але це зовсім не стосується речей, які дозволяють узаконити одностатеві шлюби, скажімо. Нехай це і не по-європейськи, але я проти пропаганди гомосексуалізму", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, 2 жовтня парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким забороняється пропаганда гомосексуалізму.

Законопроект №8711 у першому читанні підтримали 289 депутатів за мінімально необхідних 226.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає від парламенту не ухвалювати у другому читанні законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд направив спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину листа, в якому висловлює стурбованість у зв'язку з наміром парламенту ухвалити закон про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram