ГоловнаПолітика
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Григорович: 90% українського суспільства проти пропаганди гомосексуалізму

Автор законопроекту запевняє, що документ спрямований не проти людей з нетрадиційною орієнтацією, а для захисту здорового дитинства.

Григорович: 90% українського суспільства проти пропаганди гомосексуалізму
Фото: Дмитрий Алексеенко

Законопроект №8711, яким заборонено пропаганду гомосексуалізму, спрямований не проти людей з нетрадиційною орієнтацією, а має намір захистити право дітей вибирати свою сексуальну орієнтацію не під впливом суспільства, але у свідомому та зрілому віці.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.u висловила один з авторів законопроекту, народний депутат від НУ-НС Лілія Григорович.

"Не потрібно сприймати цей законопроект як суцільний негатив, спрямований на заборону, в тому числі на заборону вільно виражатися в мистецтві. Більш ніж 90% українського суспільства виступають проти пропаганди гомосексуалізму, особливо ті люди, в сім'ях яких є маленькі діти і які хочуть захистити їх. Окрім того, церкви всіх конфесій в Україні проти пропаганди гомосексуалізму, до противників належить і християнська Європа", - розповіла Григорович.

Якщо група українських законодавців доможеться свого, то телепрограми і фільми, які доброзичливо зображають гомосексуалістів (наприклад, гучний фільм "Горбата гора"), опиняться під забороною. Заборона торкнеться також гей-парадів.

— провідні американські ЗМІ

Вона наголошує, що поважає право людей самостійно обирати свою сексуальну орієнтацію.

"Я як європейський політик можу з упевненістю сказати, що ніхто не забороняє гомосексуалізм. Але я не хочу, щоб наших дітей провокували нетрадиційною сексуальною орієнтацією як чимось спокусливим і модним. Потрібно враховувати, що гомосексуалізм буває вродженим і набутим. У контексті заборони пропаганди гомосексуалізму ми говоримо про заборону гей-парадів, поширення, наприклад, брошурок біля школи, в яких провокують дітей задуматися над самовизначенням", - пояснила авторка законопроекту.

Окрім того, вона вважає, що одна країна або штат не може "задавати тон" усьому світу.

"Легалізація одностатевих шлюбів, як, скажімо, в Каліфорнії (США), це тема, в якій один штат або країна не можуть задавати тон усьому світу, як себе вести. Зараз про Україну говорять як про країну, де все почали забороняти, але цю заборону підтримує і суспільство. У Польщі теж проти пропаганди гомосексуалізму, але її за це ніхто не виключає з європейських структур", - резюмувала Григорович.

Нагадаємо, 2 жовтня парламент ухвалив у першому читанні проект закону, який забороняє пропаганду гомосексуалізму.

Законопроект №8711 у першому читанні підтримали 289 депутатів за мінімально необхідних 226.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає від парламенту не ухвалювати у другому читанні законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram