ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кличко попередив однопартійців, що їх можуть зняти з виборів

Про рішення повинні оголосити найближчим часом.

Кандидатів від партії "УДАР" попереджено, що їх можуть зняти, якщо рейтинг представників "Батьківщини" буде вищим.

Про це повідомив заступник голови виборчого штабу партії "УДАР" Ростислав Павленко в ефірі "5 каналу", коментуючи узгодження мажоритарних кандидатів між партіями "УДАР" і "Батьківщина".

"Переговори - це процес тривалий, і закон нам дає чітку межу - за 12 днів до дня виборів повинні знятися охочі припинити участь у кампанії", - зазначив він.

Мені близькі національно-патріотичні сили, а їх серед тих, про кого ви сказали, крім останньої, я не дуже-то й бачу. Щодо останньої - дуже багато цікавих людей. Єдине, що моменти екстремального характеру не додають цій політичній силі.

— один з лідерів партії "Собор", екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко

Павленко уточнив, що "домовилися про багато що, але йдеться про людей, конкретних кандидатів, тому все буде оголошено, коли вирішиться".

"Практично всі наші кандидати розуміли, що вони в разі потреби, в разі такої ситуації, що в їхньому окрузі раптом може перемогти представник партії влади, якщо буде очевидно, що представник "Батьківщини" має кращі шанси перемогти, то цей кандидат відмовиться від участі", - підсумував Павленко.

У четвер стало відомо, що керівництво партії "УДАР" і лідери Об'єднаної опозиції домовилися про підтримку єдиних кандидатів у мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram