ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Захарченко розповів іноземцям про передвиборні порушення

Зокрема, вже порушено 55 кримінальних справ.

Захарченко розповів іноземцям про передвиборні порушення
Фото: Макс Левин

Із моменту початку виборчої кампанії міліція порушила 55 кримінальних справ, які стосуються виборчого процесу.

Відповідні дані пролунали під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка з офіційними спостерігачами від іноземних держав і міжнародних організацій.

Як повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю МВС, з початку виборчого процесу органи внутрішніх справ зареєстрували 1 723 повідомлення. З них про незаконну агітацію - 559, хуліганські прояви - 356 (пошкодження наметів, конфлікти між агітаторами і громадянами), виявлення агітаційних матеріалів, надрукованих із порушенням законодавства (не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, про тираж, про осіб, відповідальних за випуск) - 241.

Якщо подивитися на те, що сталося в Грузії, то дуже обнадійливо бачити такі вибори, які дозволили грузинському народові обрати своїх лідерів. І Україна повинна дивитися і бачити, що і як робить її сусід для того, щоб це відбулося (і в Україні).

— помічник держсекретаря США зі зв'язків з громадськістю і пресою Майк Хаммер

Стосовно 142 осіб складено протоколи про адмінправопорушення, які скеровано до суду для ухвалення рішення. Судом накладено адміністративні стягнення на 53 громадян. За ознаками складу злочину міліція порушила 55 кримінальних справ. 150 матеріалів направлено в органи прокуратури для ухвалення рішення. У середньому за добу реєструють до 80 заяв і повідомлень.

Як зазначив Захарченко, передвиборна кампанія набирає обертів, навантаження на органи внутрішніх справ, насамперед забезпечення правопорядку і громадської безпеки, значно зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram