ГоловнаПолітика

Яценюк оголосив Тимошенко і Луценка політв'язнями

Критерії ПАРЄ не залишають у цьому сумнівів, вважає він.

Яценюк оголосив Тимошенко і Луценка політв'язнями
Фото: byut.com.ua

Глава ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що під визначенням ПАРЄ поняття "політичний в'язень" підпадають і Юлія Тимошенко, і Юрій Луценко.

Про це повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

"Безсумнівно, під визначення політв'язнів підпадає і Юлія Тимошенко, і Юрій Луценко", - підкреслив Яценюк.

У зв'язку з цим опозиція вимагає від парламенту негайно розглянути альтернативний законопроект про амністію, який дозволить звільнити Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

[Резолюція ПАРЄ про політв\'язнів] до нас взагалі не має жодного відношення. Ми її розцінюємо як політичну декларацію. У цій резолюції Україна не називається, я вважаю, що немає нічого в цій резолюції, що можна було б прикласти на нинішні українськї реалії

— Леонід Кожара, нардеп від Партії регіонів

Цей законопроект, зазначає Яценюк, "передбачає чітку юридичну можливість припинення політичних переслідувань, звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка і звільнення ще кількох тисяч громадян України, постраждалих від незаконного суду і недосконалого кримінального закону".

За його словами, документ не передбачає написання політичними в'язнями яких-небудь заяв або звернень Президента з клопотаннями про надання амністії. "Цей закон передбачає автоматичний порядок надання амністії для осіб, які підпадають під дію закону", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram