ГоловнаПолітика

Янукович скорочує кількість закордонних візитів

З Обамою Янукович зустрічається стабільно.

Янукович скорочує кількість закордонних візитів
Фото: EPA/UPG

Статистика закордонних візитів Президента Віктора Януковича свідчить, що він частіше літає на зустрічі зі східними партнерами, ніж із західними.

2010-го Янукович літав у країни Євросоюзу десять разів, 2011-го - дев'ять, а 2012-го - лише три, причому дві із цих поїздок були на міжнародні саміти в Давосі та Мюнхені, пише газета "Сегодня".

За інформацією видання, в жовтні Янукович нікуди не полетить, а з планів на листопад і грудень відомо тільки про поїздку в Туркменістан на саміт СНД і візит у Китай, що не має ще чітких дат. Водночас газета не виключає, що традиційний саміт Україна - ЄС таки відбудеться в грудні.

На відміну від ЄС, кількість візитів у США залишається стабільною, пише газета, але зазначає, що йдеться про міжнародні саміти, під час яких Янукович не нехтує можливістю зустрітися з президентом США Бараком Обамою.

Російський вектор, пише газета, судячи з кількості візитів, ослаб ще 2011 року. Водночас, пише "Сегодня", у статистиці не враховано зустрічі з президентами Росії в Харкові, Києві та Ялті, але тенденцій це не змінює. При цьому газета зазначає, що 2012 року щонайменше ще одна зустріч із Володимиром Путіним буде в Ашгабаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram