ГоловнаПолітика

Янукович обізвав Тимошенко і Луценка корупційним брудом

Україна йде своїм шляхом і не реагуватиме на "політичні вимоги звільнити корупційників", заявив Президент.

Янукович обізвав Тимошенко і Луценка корупційним брудом
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович знову застерігає від зовнішнього тиску на Україну.

За його словами, Київ уважно проаналізував і аналізуватиме будь-які сигнали від партнерів з Європейського Союзу та інших країн.

"Ми на них будемо реагувати, але я дуже часто говорив про те, що ми вважаємо неприйнятними будь-які форми тиску на Україну", - сказав Янукович на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє "Интерфакс-Украина".

"І коли ми говоримо, що можемо діяти тільки в межах правових відносин, але не оцінювати доводи якихось політичних вимог, ми переконані в тому, що іншого шляху немає", - наголосив голова держави.

Янукович акцентував, що у своїх діях Україна керується принципами дотримання верховенства права. Він також висловив побажання: "Ми хотіли б, щоб і корупційники не політичними засобами захищалися, коли потрапляють під корупційні розслідування, а захищалися правовими засобами".

"Якщо ми країну не очистимо від цього бруду, який накопичувався роками і десятиліттями, вже можна так сказати, Україна вперед не буде йти", - сказав Президент.

Він також зазначив, що останнім часом "пішли перекоси" в інформаційному просторі з приводу боротьби з корупцією. "Переконаний, ми наполегливо йдемо своїм шляхом. Ми йшли цим шляхом із самого початку, ми йому не зраджували і не будемо зраджувати", - наголосив Янукович.

За його словами, всі реформи в Україні жорстко прив'язані до європейських стандартів, і Україна на шляху до євроінтеграції "багато в чому просунулася вперед". На думку голови держави, євроінтеграційні процеси, які проходять в Україні, наближають державу до європейських стандартів.

Нагадаємо, раніше Янукович побажав Юлії Тимошенко швидкого одужання, оскільки це необхідно для завершення судових процесів над нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram