ГоловнаПолітика

Мораторій на продаж землі можуть продовжити в листопаді, - член земкомітету

Бевзенко заявив, що землю не сільськогосподарського призначення можна було купувати й раніше.

Мораторій на продаж землі можуть продовжити в листопаді, - член земкомітету
Фото: Артем Атаманюк

Закон про мораторій на продаж землі можуть ухвалити до кінця цього року. Учорашнє рішення Верховної Ради не є остаточним.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Валерій Бевзенко.

"Продаж землі не сільськогосподарського призначення був дозволений і раніше, учора депутати просто не продовжили мораторій на її продаж", - зазначив він.

Земельний банк - не панацея. Його функції можуть виконувати вже наявні банки та банківські установи.

— Валерій Бевзенко, нардеп від Партії регіонів

За словами чиновника, відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді.

"Думаю, що буде можливість повернутися до цього питання в листопаді або грудні, і мораторій на продаж землі буде продовжено. Думаю, що він повинен діяти ще рік або два", - зазначив депутат від Партії регіонів.

Бевзенко пояснює, що заборона на продаж землі повинна діяти у зв'язку з "відсутністю кадастру на землю сільськогосподарського призначення". Оскільки, за його словами, спочатку цю проблему вирішують для земель не с/г призначення, а вже потім для сільськогосподарських.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж сільгоспземель, дія якого минає цього року, до 2014 року.

Окрім того, вчора депутати дозволили іноземним громадянам і підприємствам з іноземним капіталом купувати землю не сільськогосподарського призначення. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 234 народних депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram