ГоловнаПолітика

Лутковська привезла Луценкові лікарів

Медики рекомендували обстежити екс-міністра поза колонією.

Лутковська привезла Луценкові лікарів
Фото: news2000.com.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська у вівторок відвідала колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це вона заявила в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Там нічого такого не сталося, але було кілька повідомлень у ЗМІ щодо скарг дружини Юрія Віталійовича Луценка на погіршення стану його здоров'я. Крім того, були скарги на те, що відключено телефонний зв'язок і, відповідно, він затруднений для тих, хто перебуває в Менській колонії. Оскільки збіглося кілька таких заяв щодо умов перебування, то ми виїхали", - розповіла вона про причини візиту.

"Для того, щоб візит не був зовсім безплідний, з нами були лікарі з Чернігова. Це були терапевт, гастроентеролог, невропатолог, кардіолог, які повинні були провести обстеження на місці і надати свої рекомендації щодо подальшого медичного забезпечення пана Луценка", - сказала омбудсмен .

За її словами, лікарі надали свої рекомендації, а також рекомендували додатково обстежити Луценка в умовах медичного стаціонару у зв'язку з тим, що деякі обстеження можна провести в умовах колонії. "Після цього лікарі зможуть зробити більш актуальною схему лікування Луценка", - повідомила Лутковська.

Щодо самопочуття колишнього міністра омбудсмен зазначила, що він "як завжди, має прекрасне почуття гумору". "Скарги ... Скаргами це не назвеш, ми обговорювали питання медичної допомоги і того, як йому лікуватися далі", - заявила Лутковська.

Нагадаємо, після заяви Ірини Луценко про різке погіршення здоров'я екс-глави МВС, Державна пенітенціарна служба спростувала цю інформацію. Пізніше стало відомо, що Луценко отримав ще одну догану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram