ГоловнаПолітика
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Amnesty International відчитала Раду через гомосексуалістів

Заборона на пропаганду гомосексуалізму ущемляє інтереси дітей, вважає організація.

Amnesty International відчитала Раду через гомосексуалістів

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає від парламенту не ухвалювати в другому читанні законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Amnesty International в Україні.

"Український парламент повинен відхилити ухвалений сьогодні в першому читанні законопроект №8711, який є прямим обмеженням прав лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів та порушенням міжнародних зобов'язань країни про заборону дискримінації", - сказано в ньому.

Amnesty International відзначає, що в разі ухвалення цей документ обмежить дітей в їх праві шукати, одержувати, поширювати будь-яку інформацію та ідеї.

Якщо група українських законодавців досягне свого, то телепрограми і фільми, які доброзичливо зображують гомосексуалістів (наприклад, гучний фільм "Горбата гора"), опиняться під забороною. Заборона торкнеться також гей-парадів

— провідні американські ЗМІ

Організація також підкреслює, що законопроект є порушенням низки міжнародних зобов'язань України, зокрема в рамках Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод, Конвенції про права дитини, і суперечить рекомендаціям Європейського суду з прав людини та Комітету організації Об'єднаних Націй з прав людини.

"Цей законопроект є породженням стереотипних уявлень про гомосексуальність, а не результатом належного процесу, під час якого бралися б до уваги інтереси дитини і забезпечувалися її найкращі інтереси", - вважає виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

Вона відзначає, що якщо Україна хоче відповідати європейським і міжнародним стандартам з прав людини, то українська влада повинна намагатися будувати державу, в якій різноманіття розглядається не як загроза, а як джерело збагачення всього суспільства.

Нагадаємо, законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму було проголосовано у першому читанні у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram