ГоловнаПолітика

Справа LB.ua: прокуратура надіслала чергову відписку (Документ)

Постанову про закриття справи досі не видають.

Печерська районна прокуратура Києва повідомила народного депутата Володимира Ландика про закриття кримінальної справи проти LB.ua.

Зокрема, в документі - копія якого є в розпорядженні редакції - говориться, що справу за результатами проведення перевірки закрито 3.08.2012.

"Повідомляємо, що прокуратурою Печерського району міста Києва за результатами перевірки Вашої заяви щодо неправомірних дій працівників інтернет-видання LB.ua порушено кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування державного діяча і незаконного збирання, збереження, використання і поширення конфіденційної інформації про особу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 163, ч.2 ст. 182 КК України. За результатами судового слідства вказану кримінальну справу 3.08.2012 закрито", - йдеться в постанові.

Зазначимо, що редакція LB.ua досі не отримала постанови про закриття кримінальної справи. Ознайомитися з нею зміг лише глава Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, якому для цього довелося домагатися прийому у прокурора міста. Видавати постанову на руки Стецю в прокуратурі теж відмовилися.

Позиція відомства: справу було порушена за фактом, жодні прізвища в ній не фігурують, окрім прізвища позивача (Ландика), тому підстав надавати копію представникам LB.ua у прокуратури немає.

Проте вище наведений документ - відповідь на запит про надання інформації, а не сама постанова, яку Ландику видати були зобов'язані.

Очевидно, що така відписка прокуратури, адресована народному депутату Ландику, порушує права його і LB.ua. Оскільки в документі не вказане точне формулювання причини закриття справи (згідно з діючими нормативами, фраза - "за результатами судового слідства" такою вважатися не може).

Очевидно, це зроблено для того, щоб сторони конфлікту не мали можливості перевірити правомірність дій співробітників прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram