ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Місію Кокса та Кваснєвського продовжать до кінця виборів

Сьогоднішній звіт у Європарламенті про роботу місії буде проміжним.

Місію Кокса та Кваснєвського продовжать до кінця виборів
Фото: 24smi.org

Місію Європарламенту зі спостереження за ситуацією в Україні пролонгують аж до закінчення парламентських виборів в Україні.

Про це "Интерфакс-Украина" повідомило джерело в Європейському парламенті.

За його словами, сьогоднішній звіт за результатами роботи екс-президента Польщі Александра Кваснєвського й екс-президента Європейського парламенту Пета Кокса стане проміжним.

"Під час конференції президентів (проходить за участю президентів Європарламенту та лідерів політичних груп) Кокс і Кваснєвський розкажуть про перебіг роботи місії та результати станом на сьогодні. Якогось документа в письмовому вигляді не буде", - сказало джерело у вівторок в Брюсселі.

Джерело стверджує, що конференція президентів схвалить роботу місії і дасть згоду на її продовження. Остаточна доповідь за результатами роботи місії, як очікується, буде представлена в Європейському парламенті по завершенню виборів в Україні.

6 червня Європарламент делегував як наглядову місію на розгляд касації у справі Тимошенко колишнього президента Польщі Александра Кваснєвського й екс-президента Європарламенту Патріка Кокса. Вони розпочали роботу 11 червня. Відповідних домовленостей досягнули прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент Європарламенту Шульц.

Згодом їхній мандат розширили: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами Луценка та колишнього т.в.о. голови Міноборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram