ГоловнаПолітика

Рада скасувала бланки суворої звітності

Виборчі бюлетені залишилися в переліку документів суворої звітності.

Рада скасувала бланки суворої звітності

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні в цілому як закон законопроект №11035, згідно з яким запропоновано скасувати бланки суворої звітності.

За цей законопроект на пленарному засіданні у вівторок, 2 жовтня, проголосували 234 народних депутати.

Варто зазначити, що нардепи не виключили з переліку бланків суворої звітності

бюлетені для голосування і на президентських виборах, і на виборах у ВР та місцеві ради.

"Виготовлення документів, бланків документів суворого обліку (суворої фінансової звітності, суворої звітності) є витратною процедурою, яка, до того ж, підлягає ліцензуванню. Це впливає на вартість відповідного документа або бланка документа та вартість послуг, що включають видачу таких документів. Відповідні витрати нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують захисту від протиправних посягань на права або власність кінцевого споживача, використовуючи при цьому і громадські, і приватні ресурси", - сказано в пояснювальній записці до закону.

Після набуття чинності закону бланками суворої звітності, зокрема, перестають бути ліцензії у сфері використання ядерної енергії, бланк протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу, ліцензії на виготовлення бланків цінних паперів, бланки виписок із Єдиного держреєсту, а також поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram