ГоловнаПолітика

Екс-посол США в Україні вважає, що Янукович блефує

Пайфер вважає, що Янукович не хоче, щоб Захід залишив його наодинці з Путіним.

Екс-посол США в Україні вважає, що Янукович блефує
Фото: oodvin.info

Згортання демократії в Україні може призвести до того, що Європа залишить Київ наодинці з Росією, яка налаштована підкорити країну своєму впливу.

Таку думку висловив колишній посол США в Україні, аналітик Інституту Брукінгса Стівен Пайфер у Вашингтоні під час дискусії "Україна перед критичними викликами".

Відповідаючи на питання, Пайфер зазначив, що уряд України блефує у відносинах із Заходом, коли робить вигляд, що готовий зблизитися з Росією, якщо Європа і США будуть наполягати на своєму, повідомляє Голос Америки.

"Думка української влади, що геополітична важливість України змусить Захід закрити очі на події в країні, є помилкою", - вважає він.

Україну цікавить тільки економічна інтеграція в Митний союз

— Віктор Янукович, Президент України

"Для українського уряду, для Януковича і його кола зближення з Росією - поганий крок в загальноекономічному вимірі, у вимірі власного бізнесу. Це також поставить під удар і суверенітет країни. Поступки Заходу нічим таким Януковичу не загрожують. Тому, якщо Захід розуміє ситуацію, то назве позицію Януковича блефом", - підкреслив Пайфер.

Нагадаємо, Президент Польщі Броніслав Коморовський відзначає неможливість для України інтегруватися в Митний союз і в Євросоюз одночасно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram