ГоловнаПолітика

Литвин: у діючої ВР вистачить часу затвердити бюджет

Спікер сумнівається, що Кабмін допрацює проект бюджету за два тижні.

Литвин: у діючої ВР вистачить часу затвердити бюджет
Фото: www.mediaport.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин наполягає на тому, щоб бюджет на 2013 рік було ухвалено парламентом нинішнього скликання.

Про це він сказав на погоджувальній раді Ради.

Спікер повідомив, що в понеділок у нього відбулася розмова з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у зв'язку з появою інформації про можливе ухвалення відповідного бюджету вже наступним скликанням.

При цьому Литвин підкреслив, що діючий парламент працюватиме до 17 грудня, і у нього достатньо часу для того, щоб розглянути і ухвалити бюджет в листопаді-грудні.

"Уряд допрацює і подасть його (проект бюджету) для того, щоб можна було розглянути в листопаді-грудні", - зазначив він.

Водночас спікер висловив сумнів у тому, що проект, раніше внесений в Раду, можна буде доопрацювати і внести повторно протягом двох пленарних днів роботи Ради в жовтні.

Нагадаємо, уряд 12 вересня схвалив і в обумовлений Конституцією термін (до 15 вересня) вніс до парламенту проект держбюджету-2013, однак після обговорення з бюджетним комітетом спікер Володимир Литвин повернув проект держбюджету-2013 на доопрацювання. Проте текст законопроекту не було оприлюднено, і він серед депутатів не поширювався.

Прем'єр-міністр Микола Азаров виключає ухвалення Верховною Радою закону "Про державний бюджет на 2013 рік" до парламентських виборів.

Раніше Литвин вже заявляв, що бюджет буде ухвалено Верховною Радою в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram