ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Литвин запропонував без обговорення скасувати законопроект про наклеп

На думку спікера, з цього приводу все вже сказано, і документ слід скасувати вже завтра.

Литвин запропонував без обговорення скасувати законопроект про наклеп
Фото: www.mediaport.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує скасувати законопроект про введення кримінальної відповідальності за наклеп без обговорення.

"Така пропозиція: якщо була б згода, без обговорення проголосувати про скасування (законопроекту про наклеп)", - сказав Литвин під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів, відповідаючи на питання про те, чи поставлять цей законопроект першим питанням засідання 2 жовтня.

За словами спікера, "вже все сказали, що хотіли сказати з цього приводу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Литвин також зазначив, що якщо не буде рішення про скасування цього законопроекту, то треба ухвалити рішення про направлення документа до Венеціанської комісії.

"І сказати суспільству, і найбільш такій його активній частини - представникам ЗМІ, що цей закон не буде ухвалено. Я вважаю, що це було б правильно. Простіше взяти і скасувати", - зазначив Литвин.

Нагадаємо, друге читання законопроекту про кримінальну відповідальність за наклеп внесено до порядку денного на наступний пленарний тиждень Верховної Ради (16-19 жовтня).

Раніше автор законопроекту народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський заявив, що відкликає документ.

Проте відкликати документ після ухвалення в першому читанні неможливо, єдиний шлях - ухвалення парламентом постанови про скасування рішення про ухвалення законопроекту в першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram