ГоловнаПолітика

Тимошенко звільнять раніше, ніж передбачають у Сенаті США, - Кириленко

Опозиціонер вважає, що буде виконана "воля десятків мільйонів людей".

Тимошенко звільнять раніше, ніж передбачають у Сенаті США, - Кириленко
Фото: korrespondent.net

Наростання внутрішньої кризи в Україні стане причиною швидкого звільнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко, незалежно від впливу на цей процес резолюції Сенату США.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив член Об'єднаної опозиції В'ячеслав Кириленко, повідомляє "Главком".

"Річ не в резолюції Сенату. Усе одно за бажання чи за відсутності бажання не резолюцію Сенату буде виконано, а виконано волю десятків мільйонів людей - Тимошенко буде звільнена, і набагато швидше, ніж про те, напевно, думають навіть у Сенаті. Такий перебіг подій в Україні, до цього все йде з погляду наростання внутрішньої кризи", - зазначив політик.

Кириленко також вважає, що реакція МЗС і схожі реакції на резолюцію Сенату США щодо України призведуть до ізоляції керівництва держави.

"Якщо МЗС буде реагувати такими сталінськими, точніше молотовськими відповідями, то це призведе до того, що Янукович буде літати, як президент Лукашенко - до Уго Чавеса у Венесуелу і в Північну Корею", - заявив депутат.

Нагадаємо, 20 вересня Сенат США схвалив резолюцію, яку запропонував сенатор-республіканець Джеймс Інгоф у співавторстві з демократом Діком Дурбіним і закликав Держдепартамент США ввести санкції проти посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Тимошенко.

Сам Дурбін заявив, що США наразі не планують ухвалювати рішення про жорсткі санкції проти української влади в разі грубих порушень на парламентських виборах, але сподіваються, що питання про переслідування опозиції буде вирішено найближчим часом. Окрім того, він наголосив, що резолюцію, яка закликає звільнити екс-прем'єрку Юлію Тимошенко, ухвалено одностайно, з дотриманням усіх норм і правил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram