ГоловнаПолітика

Азаров і Медведєв не домовилися про утилізаційний збір на авто

Домовилися лише про те, що переговори триватимуть.

Азаров і Медведєв не домовилися про утилізаційний збір на авто

Під час нинішніх переговорів на рівні прем'єр-міністрів Росії й України не було врегульовано питання про скасування стягування утилізаційного збору на автомобілі з взаємної торгівлі.

Про це повідомило джерело, поінформоване про результати переговорів.

Співрозмовник зазначив, що підписання міжурядової угоди з цього питання не входило до порядку денного зустрічі і переговорів Миколи Азарова та Дмитра Медведєва.

Разом із цим, за інформацією джерела, під час зустрічі прем'єри домовилися найближчим часом продовжити переговори, щоб уникнути стягнення утилізаційного збору під час імпорту автомобілів з України в Росію і з Росії в Україну.

Ми проводимо переговори і намагаємося домовитися про взаємне незастосування утилізаційного збору.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Як повідомляли, раніше очікувалося що 28 вересня під час зустрічі прем'єр-міністрів України і Росії буде підписано міжурядову угоду про введення в обох країнах національних режимів для стягування утилізаційного збору на імпорт автомобілів.

Національний режим передбачає, що стягування утилізаційного збору з імпортованих українських автомобілів до Росії буде відбуватися на тих самих умовах, що й під час продажу аналогічної продукції російського виробництва всередині країни, і навпаки. Міжурядову угоду, згідно з якою Україна і Росія введуть такий режим, було практично погоджено та підготовлено для підписання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram