ГоловнаПолітика

Турчинов: німецькі лікарі не забороняли Тимошенко зустрічатися з соратниками

Заступник Тимошенко по партії виклав свою версію інциденту з недопуском до неї лідерів опозиції.

Турчинов: німецькі лікарі не забороняли Тимошенко зустрічатися з соратниками
Фото: byut.com.ua

Заступник глави "Батьківщини" Олександр Турчинов заперечує, що німецькі лікарі забороняли Юлії Тімошнеко зустрічатися з колегами по партії.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Як зазначив Турчинов, для преси була оприлюднена "брехлива інформація, що нібито німецькі лікарі забороняли зустрічі".

"Навпаки, німецькі лікарі радили якомога більше зустрічатися з близькими, рідними, друзями, колегами по партії. Це б, навпаки, її підтримало і дало більше сил для одужання", - сказав політик.

Він також розповів, що незважаючи на недопуск соратників до Юлії Тимошенко, вони змогли передати для неї інформацію.

"Через адвоката ми змогли отримати інформацію від Юлії Володимирівни, яку чекали, і передали інформацію, яку ми сподівалися передати безпосередньо", - сказав Турчинов.

Він нагадав, що згідно з чинним законодавством Юлія Тимошенко має право на побачення раз на місяць.

"Однак, незважаючи на конституційне, законодавством забезпечене право, ми отримали відмову", - сказав Турчинов.

"Відбулися зустрічі наших колег-депутатів з керівництвом прокуратури в Харківській області, пенітенціарної служби, новим керівництвом Качанівської колонії. Було потрібно одне: пояснити, на яких підставах відмовляють у зустрічі з Юлією Тимошенко. Жодних пояснень ми не змогли отримати. Тобто це - звичайний злочин за командою з адміністрації Президента, інших пояснень вони не дають. Без посилання на закони, без посилання на якісь внутрішні статті тощо", - сказав він

Він зазначив, що жодних інших медичних та юридичних висновків надано не було, "тому що їх просто не існує в природі".

"І міліціонери, і працівники, які ховалися там за дверима, розуміли, що скоюють злочин. Але, на жаль, вони продовжують виконувати накази з Банкової, хоча розуміють, що вони порушують законодавство і Конституцію", - підкреслив Турчинов.

"Там паніка. Саме тому, що вони вчиняють злочин, вони поводилися невпевнено, ховалися за дверима, за ґратами, побоялися навіть відкрити двері, і ми спілкувалися через домофон, а двері в блок, де починається безпосередньо охорона Юлії Володимирівни, охороняли міліціонери не нижче від підполковника міліції", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, Держпенітенціарна служба України заявляє, що лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та Григорій Немиря влаштовували провокації ЦКЛ №5 у Харкові, вимагаючи наради в палаті Тимошенко.

Представники опозиції нібито намагалися пошкодити двері, наносячи по них удари руками і ногами.

Тимошенко лягла на підлогу перед входом у свою палату і відмовляється вставати на знак протесту проти недопуску до неї лідерів Об'єднаної опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram