ГоловнаПолітика

Євродепутат закликав ЄС допомагати українцям боротися з владою

Павел Залевський закликав Європу знаходити представників громадянського суспільства і давати їм інструменти для боротьби.

Євродепутат закликав ЄС допомагати українцям боротися з владою
Павел Залевски
Фото: www.poland-epp.eu

Депутат Європарламенту від Польщі Павел Залевський вважає, що Євросоюз повинен знаходити "зацікавлених у змінах" представників українського громадянського суспільства і давати їм інструменти для тиску на владу.

Про це він заявив під час конференції "Україна-ЄС 2020 року. Погляд поза поточною парадигмою" в Європарламенті, повідомляє The EurActiv.

"Якщо ми хочемо, щоб Україна почала змінюватися до 2020 року, нам потрібно почати діяти просто зараз", - наголосив Залевський.

Євродепутат також зазначив, що не має жодних ілюзій щодо того, що парламентські вибори будуть чесними. Утім, він вважає, що ЄС повинен буде визнати результати, якщо вони продемонструють "політичну конкуренцію" в Україні.

Нагадаємо, голова делегації спостерігачів Парламентської асамблеї Ради Європи Андреас Гросс вважає, що українське суспільство не має реальної політичної альтернативи на виборах, оскільки українські партії борються винятково за вузько егоїстичне бажання отримати владу, а не за суспільні інтереси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram