ГоловнаПолітика

Одеський мер вписав себе в підручник з історії

Посібник затверджено Міністерством освіти.

Фото: www.048.ua

Мер Одеси Олексій Костусєв надав 105 міським школам 7100 дисків з електронним підручником про історію міста, в якому один із розділів присвячено самому міському голові.

Зазначимо, що з першого вересня в одеських школах запроваджено курс "Одеса - моє місто рідне".

Фото: www.048.ua

"Людина щаслива, коли збуваються її мрії. І я щасливий, тому що одна з цілей реалізована. Майже два роки ми йшли до того, щоб створити гідний підручник, який би допомагав одеським школярам розвивати в собі отримане у спадок від батьків почуття любові до Одеси", - заявив Костусєв під час презентації підручника, пише Тyzhden.ua.

Підручник складається з шести розділів, що охоплюють історію Одеси з часів античності і до сьогодні. Останній параграф книги має назву "Міський голова: чиновник або турботливий батько?". У цьому розділі історики розповіли про видатних одеських градоначальників і знакові постаті в історії Одеси, таких, як Григорій Маразлі, Еммануїл де Рішельє і Олександр Ланжерон. Завершує цей розділ розповідь про нинішнього одеського мера - Олексія Костусєва, під керівництвом якого цей підручник і розробляли.

Фото: www.048.ua

Посібник затверджено Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Підручник вже отримали в подарунок 262 класи одеських шкіл. Україномовним навчальним закладам рекомендують вивчати матеріал за російськомовним підручником.

Одеське управління освіти і науки знайшло в навчальній програмі середньої школи час для викладання невеликого курсу історії рідного міста лише у 8 класі, мотивуючи тим, що старшокласники завантажені багатьма предметами.

Нагадаємо, Україна і Росія закінчили підготовку спільного підручника історії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram