ГоловнаПолітика

Посол ЄС: я зроблю все можливе для поглиблення відносин ЄС з Україною

Посол має намір використовувати свій 20-річний досвід на польській дипломатичній службі.

Посол ЄС: я зроблю все можливе для поглиблення відносин ЄС з Україною
Фото: argumentua.com

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський має намір зробити все можливе для поглиблення відносин між Україною та Євросоюзом.

Про це йдеться в його привітанні, розміщеному на сайті представництва ЄС в Україні.

"Мені як новому послові Європейського Союзу в Україні дуже приємно вітати вас на сайті представництва ЄС в Україні... Я зроблю все можливе для поглиблення відносин між ЄС та Україною", - сказано в ньому.

Посол зазначив, що для поглиблення відносин ЄС і України має намір використати свій 20-річний досвід на польській дипломатичній службі.

"Протягом 4 наступних років на цій посаді я хотів би оптимально використовувати можливості, надані угодами, за якими ЄС і Україна провели переговори... Європейський Союз та його країни-члени можуть надати всі необхідні знання та допомогу українським інститутам, правовим установам і зацікавленим сторонам, які діють в економічному і торговельному середовищі, для наближення до європейських законів і стандартів", - додав він.

Посол наголосив, що європейська інтеграція допоможе в модернізації країни, усуненні бар'єрів і стереотипів та в більш ефективному використанні потенціалу.

"Сподіваюся, що вибори у Верховну Раду, правова і конституційна реформи допоможуть зміцнити впевненість у незворотності демократичних змін у країні", - зазначив Томбінський.

Нагадаємо, Томбінський почав виконувати обов'язки голови Представництва Європейського Союзу в Україні з 1 вересня 2012 року.

До цього з вересня 2008 року головою Представництва Європейської комісії в Україні, а пізніше послом ЄС в Україні був Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram