ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Сітронікс" почав установлювати камери на виборчих дільницях

Уже обладнано близько 4 тис. дільниць.

"Сітронікс" почав установлювати камери на виборчих дільницях
Фото: http://ict-online.ru

Із 24 вересня розпочато роботи з установлення обладнання для системи відеоспостереження за голосуванням і підрахунком голосів виборців у рамках виборів народних депутатів України.

Про це йдеться в повідомленні

компанії Сітронік ІТ, яку обрано виконавцем робіт зі створення системи відеоспостереження на виборах.

"За три дні програмно-апаратними комплексами (ПАК) для організації відеотрансляції обладнано 3 949 виборчих дільниць. На кожній із них кстановлено ПАК, що складається з ноутбука Hewlett-Packard на базі процесора i5, двох web-камер Logitech C310, периферійних пристроїв і засобів комутації", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що об'єктами відеоспостереження на виборчих дільницях є місця видачі бюлетенів для голосування і проведення робіт зі списками виборців, а також стаціонарні урни для голосування. Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії України №892, обладнання на дільницях установлено так, щоб не порушувалася таємниця голосування.

Нагадаємо, що народні депутати більшістю підтримали законопроект, який передбачає

відеоспостереження під час парламентських виборів у жовтні цього року. На закупівлю та встановлення відеокамер виділили з держбюджету майже один мільярд гривень. Окрім того, переможцем конкурсу став єдиний учасник - російська компанія, яка відеофіксувала вибори президента Росії в березні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram