ГоловнаПолітика

"Український тиждень" заявляє про тиск влади (Документ)

У виданні вважають, що їх намагаються витіснити з ринку за критику.

"Український тиждень" заявляє про тиск влади (Документ)
Фото: bookland.net.ua

Журнал "Український тиждень" заявляє про спробу влади витіснити видання з медіаринку через критику в бік влади.

Про це йдеться у відкритій заяві журналістів видання.

"Особливо це стало помітно після критичної публікації, приуроченої до Всесвітнього газетного форуму в Києві... У статті йшлося про проблеми монополізації ринку друкованих ЗМІ та пов'язані з цим маніпуляції, які спотворюють український медіаринок", - йдеться в заяві.

Фото: tyzhden.ua

З документа випливає, що після цієї публікації керівництво міжнародного аеропорту "Бориспіль" заборонило розповсюджувати журнал "Український тиждень", а також його англомовну версію The Ukrainian Week.

"Крім того, відбулося блокування поширення номеру з цією статтею з боку іншої компанії - медіа-холдингу UMHGroup, найбільшого гравця на українському ринку друкованих видань, структури якого відмовилися від розповсюдження видання. Тому ми розцінюємо ці дії як спробу влади змусити іноземного інвестора відмовитися від видання "Український тиждень", - підкреслили в заяві.

Зазначимо, що на початку вересня невідомі скоїли масовий викуп тиражу номера в роздрібних мережах.

Нагадаємо, сьогодні низка львівських газет вийшла з чистими першими шпальтами на знак протесту проти ухвалення закону про наклеп. До акції долучилися також київські видання "Кореспондент", KyivPost, "Україна молода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram