ГоловнаПолітика

Львівські газети вийшли з порожніми обкладинками

Журналісти приєдналися до боротьби проти закону про наклеп.

Львівські газети вийшли з порожніми обкладинками
Фото: facebook.com/presscentre

Сьогодні низка львівських газет вийшла з чистими першими шпальтами на знак протесту проти ухвалення закону про наклеп.

Фотографію видань, які приєдналися до акції протесту, опублікувало на своїй сторінці в Facebook львівське інтернет-видання для журналістів "Прес-центр".

З порожніми обкладинками вийшли  Zik, "Львівська газета", "Львівська пошта", "Високий замок" і "Ратуша".

Я підтримую Віталія Журавського в тому, що він відкликав законопроект, хоч і вважаю, що відповідальність за наклеп мусить бути обов\'язково. Але не кримінальна. Напевно, було помилкою внести цей законопроект саме тепер, напередодні виборів.

— Сергій Ківалов, ПР

Водночас газета "Експрес" не приєдналася до акції.

Варто зазначити, що останні номери київських видань "Кореспондент", KyivPost, "Україна молода" також вийшли з порожніми обкладинками.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні Закон "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію осіб". Законопроект пропонує ввести в КК статтю "Наклеп", санкції якої передбачають фінансову відповідальність, а також позбавлення (до 3 років) і обмеження (до 5 років) свободи.

25 вересня в Інтернеті почалася масштабна акція проти цього закону. Цього ж дня Журавський заявив, що вирішив відкликати свій закон про наклеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram