ГоловнаПолітика

Голова делегації ПАРЄ: в Україні немає за кого голосувати

Українські партії борються винятково за вузькоегоїстичне бажання отримати владу, а не за суспільні інтереси, вважає він.

Голова делегації ПАРЄ: в Україні немає за кого голосувати
Андреас Гросс
Фото: svobodanews.ru

Голова делегації спостерігачів Парламентської асамблеї Європи  Андреас Гросс вважає, що українське суспільство не має реальної політичної альтернативи на виборах.

"Я надзвичайно стурбований політичною ситуацією у вашій країні. Найдивовижніше, що сьогодні українське суспільство не має реальної політичної альтернативи", - заявив Гросс в інтерв'ю "Тижню".

"Більшість громадян почуваються безпорадними, усвідомлюючи той факт, що в політиці все вирішують гроші", - зазначив він.

За його словами, вільно мислячі громадяни переважно емігрують за кордон, і мало хто з них хоче повертатися назад, тому що все в Україні контролюють великі гроші й олігархи.

Олігархізація політики України, злиття політичних і економічних інтересів є предметом для серйозного занепокоєння

— заява ПАРЄ

"Я спостерігаю за виборами у вас із 1997 року, відтоді відвідав Україну більш ніж 30 разів. І тільки тепер розвіяв більшість ілюзій", - заявив голова делегації спостерігачів ПАРЄ.

"Складається враження, що українські партії борються винятково за вузькоегоїстичне бажання отримати владу, а не за суспільні інтереси. Немає ніякого конструктивного діалогу. Політсили не чують одна одну. Уряд ігнорує опозицію, а опозиція - уряд. Усе в чорно-білих тонах, а політика не може бути тільки такою", - підсумував Гросс.

Нагадаємо, рівень підтримки Верховної Ради нині найнижчий за всю історію - 75% українців не задоволені її роботою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram