ГоловнаПолітика

Колесніченко не пам'ятає причин позову проти письменника

Нардеп періодично "відправляє" наклепників до суду.

Колесніченко не пам'ятає причин позову проти письменника
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко не пам'ятає причин позову про захист честі, гідності та ділової репутації, який він подав до суду на письменника Юрія Винничука.

Як заявив "Коментарям" сам Колесніченко, у своєму позові він не вимагає від Винничука матеріальної компенсації.

"Мені важливо моральне задоволення, що я допоміг йому подивитися на себе з боку. Якщо зізнається, значить, він людина, не зізнається - гріш йому ціна", - додав політик.

Колесніченко повідомив, що вже не пам'ятає, чим конкретно він був ображений.

"На блозі "Української правди" десь в січні або лютому він щось бовтнув на мою адресу... Суть і деталі вже не пам'ятаю, тому, що для мене не це головне, у мене вистачає різного бруду, який на мене виливають. Вибірково, коли у мене з'являється настрій, я відправляю цих людей до суду, щоб вони в суді доводили, що вони є дійсно порядними людьми", - розповів він.

Якщо так далі піде, то подадуть на мене в суд і Дон Вітторіо, лицар "Золотий унітаз", і Інна Геббельсівна Богохульська, і Петя Красножопий, і Чечьоткін, і Табаковіч, і всі інші цих ... як їх... ну, на пі...

— Юрій Винничук, письменник

Нагадаємо, Винничук, в свою чергу, не розуміє, чим міг образити Колесніченка.

"У моїх статтях я писав лише про Вадика Калесніченка - провокатора і брехуна. І ніколи жодним словом не міг образити таку шановану персону як Вадим Колесніченко", - заявив він.

У Винничука немає блогу на "Українській правді", про який говорив Колесніченко. Проте сам Винничук припустив, що мова йде про його статті в інших ресурсах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram