ГоловнаПолітика

Янукович перекинувся з Обамою кількома словами

Президент побажав колезі успіху на виборах.

Янукович перекинувся з Обамою кількома словами
Фото: предоставлено пресс-службой президента Украины

Президент України Віктор Янукович під час візиту на Генасамблею ООН у Нью-Йорк провів зустріч із президентом США Бараком Обамою.

Про це сказав Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю українським журналістам у Нью-Йорку.

Президент розповів, що в понеділок у Нью-Йорку відбулася процедура фотографування з президентом США Бараком Обамою перед офіційним прийомом президента США на честь відкриття Генеральної сесії ООН, і під час цього фотографування відбулася його коротка зустріч з Обамою.

За його словами, Обама поцікавився, як ідуть поставки обладнання для харківської лабораторії, яка буде працювати на низькозбагаченому урані. І Янукович запевнив свого американського колегу, що обладнання надходить вчасно за графіком, і фактично виконується договір між Україною і США щодо нерозповсюдження ядерних матеріалів.

"Решта розмови була такою... особистою, короткі репліки, ми востаннє зустрічалися в Чикаго, й обмінялися думкою, що час дуже швидко летить - уже в листопаді будуть вибори, я побажав, звісно, успіху, і сказав про те, що ми також в Україні готуємося до виборів і сподіваємося, що їх буде визнано демократичними", - сказав Президент.

Нагадаємо, Янукович провів зустріч із президентом Фінляндії Саулі Нійністе і генсеком НАТО Андерсом Расмуссеном. Також український Президент був присутній на офіційному ланчі, який влаштовував генсек ООН Пан Гі Мун.

На 26 вересня заплановано зустріч Януковича з президентом Австрії Хайнцем Фішером і виступ на Генасамблеї ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram