ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Порошенко назвав закон про наклеп "суцільним божевіллям"

За словами міністра, такі ініціативи знищують імідж України.

Порошенко назвав закон про наклеп "суцільним божевіллям"
Фото: Макс Левин

Законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп є інструментом тиску на ЗМІ.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

"Це суцільне божевілля. Кабмін його не розглядав. Я вважаю, що це є інструментом тиску на ЗМІ, і для мене як для громадянина це категорично неприйнятно. Я вважаю, що політично відповісти повинні автори законопроекту, тому що ми сьогодні створюємо проблему для журналістів і не тільки", - сказав він.

Президент України у такому вигляді, як цей законопроект є сьогодні, підписувати не буде. І я беру на себе сміливість про це публічно заявити сьогодні.

— радник Президента України Ганна Герман

Міністр зазначив, що такого типу законопроекти доволі негативно впливають на імідж України. "Люди, які пропонують такі законопроекти, навіть не уявляють, які наслідки ми вже отримуємо", - сказав він, зазначивши, що досягнення з підняття іміджу України після проведення Євро-2012 знищуються такими законодавчими ініціативами.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram