ГоловнаПолітика

Слідчий, який вів справи Гонґадзе і Ющенка, загинув у ДТП

Колеги сумніваються у випадковості аварії.

Слідчий, який вів справи Гонґадзе і Ющенка, загинув у ДТП
Фото: ord-ua.com

Заступник прокурора Вінницької області Роман Шубін 23 вересня загинув унаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Видання "Сегодня" з'ясувало подробиці трагічної смерті 57-річного Шубіна, однокурсника екс-генпрокурора Олександра Медведька.

Повертаючись із Києва своєю "Хондою", він уже на під'їзді до Вінниці на великій швидкості врізався навантажений КамАЗ, який рухався попереду. Шансів вижити в такій аварії він не мав.

За попередньою версією, у Шубіна стався інфаркт.

"Я сумніваюся у випадковості ДТП - вороги в нього були", - подає видання слова "колишнього слідчого, який просив не вказувати прізвища".

Шубін був однією з небагатьох знакових, легендарних особистостей ГПУ. Старший слідчий з особливо важливих справ, а потім і начальник відділу, він вів резонансні кримінальні справи - про вбивство журналіста Георгія Гонґадзе (по гарячих слідах допитував начальника міліцейської "наружки" генерала Олексія Пукача, коли того ще вперше затримали 2003 року, а потім, за рішенням суду, відпустили), а також про отруєння діоксином кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Кілька років тому, вже як начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ, Шубін нібито попросив посаду з меншим обсягом роботи. Останніми роками був заступником прокурора Вінницької області, хоча сім'я залишалася в Києві.

Нагадаємо, в ніч із суботи проти неділі в Києві проводили нелегальні перегони, які призвели до смертельної аварії - розбилися дві людини, серед яких чиновник Мінекономрозвитку Сергій Чекашкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram