ГоловнаПолітика

ТВі виплатив податковій свій борг

Телеканал буде вдячний за подальші пожертви.

ТВі виплатив податковій свій борг

Телеканал ТВі сплатив понад 4 млн боргу, нарахованого Державною податковою службою.

Про це повідомляє генеральний директор ТВі Микола Княжицький на сайті каналу.

"Сьогодні о 16 годині ми оплатили Державній податковій службі 4 098 451 грн. Ми переконані, що ця сума нарахована нам безпідставно, з метою тиску на телеканал, з метою закрити нас перед виборами. Але завдяки вам, наші шановні глядачі, наші друзі і прихильники, ми перешкодили планам влади", - написав він.

Княжицький повідомляє, що за 10 днів збору коштів гроші переказали майже 11 тисяч жертводавців.

"На 16 годину 24 вересня ми зібрали 2 845 239,12 грн. Сьогодні надійшли кошти від ВО "Батьківщина" (2 млн грн), які Арсеній Яценюк пообіцяв перерахувати в п'ятницю", - додав він.

"746 788,12 грн залишилося в нас на рахунку як благодійна допомога. І вона нам не завадить, адже, крім 4 мільйонів, які ми заплатили податковій службі через тиск на нас, ми втратили також 6 мільйонів гривень, які нам повинна була компенсувати держава за сплачений ПДВ", - зазначив Княжицький.

Вимкнення каналу в кабельних мережах завдало ТВі додаткових мільйонних збитків, повідомив Княжицький. У зв'язку із цим благодійний рахунок каналу залишається відкритим.

Нагадаємо, борг у розмірі 4 млн грн - це кошти, які канал використовував як податковий кредит, оскільки держава відмовилася повертати ТВі податок на додану вартість, який було сплачено під час купівлі обладнання для студії.

Несплата цієї суми могла призвести до блокування всіх фінансових рахунків телеканалу і, як наслідок, до неможливості подальшої роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram