ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Комуніст боїться ще одного "​​помаранчевого сценарію" США

Олександр Голуб вважає, що Штати розглядають Україну як напівколонію.

Комуніст боїться ще одного "​​помаранчевого сценарію" США
Фото: bagnet.org

Влада США прагне дестабілізувати ситуацію в Україні для реалізації ще одного помаранчевого сценарію.

Таку думку висловив народний депутат із фракції КПУ Олександр Голуб.

"США вже давно визначили Україну як зону своїх національних інтересів. І цілком очевидно, що вони не розглядають Україну як самостійну державу зі своєю політикою, а як напівколонію, через яку можна проводити свою політику в тому числі і щодо Російської Федерації. Реакція на події, які відбуваються в Україні, цілком характерна для американського істеблішменту незалежно від того, демократи чи республіканці при владі", - зазначив політик.

Він вважає, що інакше, як втручанням у наші внутрішні справи цю резолюцію назвати неможа.

"Ми ж не вказуємо США як ставитися до тих чи інших ув'язнених, або кого випускати, а кого залишати в ув'язненні. Думаю, це зневага до норм міжнародного права та принципу поділу влади, адже після набутття чинності рішення суду ні Президент, ані Верховна Рада не має права приймати рішення про те, щоб відпустити в'язня. Я думаю, що американські юристи це добре розуміють", - наголосив він.

Навіть не знаю, чим міністр Грищенко та його "дипломати"  обкурилися, щоб видавати такі хамські заяви від імені держави Україна.

— народний депутат від фракції НУ-НС Анатолій Гриценко

Парламентарій вважає, що така заява напередодні виборів покликана дестабілізувати ситуацію в Україні й після виборів розіграти черговий "помаранчевий" сценарій. "Другий Майдан навряд імовірний, але спроби подібне організувати - можливі. А неможливий він тому, що люди просто втомилися від цього. На мій погляд, спроби реалізації такого сценарію будуть з імовірністю майже 100%", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, сенат США схвалив резолюцію щодо України. В документі йдеться про необхідність випустити Юлію Тимошенко й інших політичних в'язнів, а також звертається до Держдепартаменту США та ОБСЄ застосувати дипломатичний тиск на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram