ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"УДАР" визнав, що змагається з опозицією

Але парламентська більшість у парламенті буде тільки демократичною.

"УДАР" визнав, що змагається з опозицією
Фото: http://klichko.org

Партія "УДАР" розраховує отримати на парламентських виборах 60-70 мандатів і створити у Верховній Раді демократичну більшість із партією "Батьківщина".

Про це повідомив керівник виборчого штабу "УДАРу" Віталій Ковальчук.

"Ми сподіваємося на підтримку не менш ніж 15% виборців. Отже, фракція, з урахуванням переможців по мажоритарці, може налічувати 60-70 депутатів", - зазначив він.

За словами Ковальчука, головним своїм опонентом "ударівці" вважають Партію регіонів, "яка нині має ледь не абсолютну монополію на владу". "Усі кандидати від "УДАРу" на партійному з'їзді склали присягу не входити в коаліцію і не співпрацювати з ПР та її сателітами", - зазначив керівник штабу.

"Наше завдання - створити в парламенті демократичну більшість. Союзником тут є "Батьківщина". Однак треба визнати, що іноді конкуренція йде саме в демократичному таборі й часто є більш жорсткою, ніж із нашим головним супротивником. Ми часто стаємо об'єктом інформаційних атак із боку представників "Батьківщини" - це не секрет. Але віримо, що і цю проблему можна подолати", - зазначив Ковальчук.

Як повідомляли раніше, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко розраховує, що бюджет передвиборної кампанії партії не перевищить 90 млн гривень. За його словами, в партії ніяких олігархів немає, а інформація про присутність людей від відомих українських бізнесменів Ігоря Коломойського або Дмитра Фірташа серед кандидатів "УДАРу" заснована тільки на те, що "хтось із кимось знайомий".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram