ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Крим почав установлювати веб-камери на виборчих дільницях

У регіоні налічують 1203 виборчі дільниці.

Крим почав установлювати веб-камери на виборчих дільницях
Фото: http://ict-online.ru

Із 22 вересня в містах і районах Криму розпочато встановлення систем відеонагляду на всіх 1203 виборчих дільницях.

Про це повідомила заступниця голови Ради Міністрів, керівник апарату Радміну Ольга Удовіна.

"У містах і районах Криму визначать відповідальних за збереження відеосистем", - зазначила віце-прем'єр, повідомляє "Крым. Комментарии" з посиланням на Головне управління інформаційної політики кримського уряду.

Як повідомила Удовіна, відповідні комплекти апаратури вже доправлено в автономію.

Удовіна поінформувала, що також запланована участь декількох субпідрядників, зокрема підприємства "Укртелеком", яке встановить обладнання на 240 дільницях.

Наше спільне завдання, щоб виборча кампанія у Верховну Раду України пройшла максимально відкрито, чесно, демократично. ...Влада має політичну волю для того, щоб не допустити будь-яких спроб незаконного втручання у виборчий процес.

— Анатолій Могильов, голова ВР Криму

Раніше стало відомо, що генеральним підрядником встановлення систем, за підсумками тендера, стало підприємство "Сітронікс інформаційні системи України».

"Наявність відеоспостереження на дільницях дисциплінує всіх учасників виборчого процесу: спостерігачів, представників органів влади та громадян, дозволяє провести голосування та підрахунок голосів без будь-яких порушень", - наголосила Удовіна.

Нагадаємо, що народні депутати більшістю підтримали законопроект, який передбачає відеоспостереження під час парламентських виборів у жовтні цього року. На закупівлю та встановлення відеокамер виділили з держбюджету майже мільярд гривень. Окрім того, переможцем конкурсу став єдиний учасник - російська компанія, яка відеофіксувала вибори президента Росії в березні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram