ГоловнаПолітика

Тимошенко: Янукович посадив мене у в'язницю в найкращому тоталітарному стилі

Екс-міністр звернулася до парламентів і лідерів демократичних країн із закликом протистояти "диктатурі" Януковича.

Тимошенко: Янукович посадив мене у в'язницю в найкращому тоталітарному стилі
Фото: Макс Левин

Екс-міністр Юлія Тимошенко звернулася до парламентів і лідерів демократичних країн і до всіх українців світу з проханням протистояти "диктатурі" Президента України Віктора Януковича.

"Звертаюся я до вас крізь тюремні ґрати, за які відправив мене й інших лідерів політичної опозиції його правлінню Президент України Віктор Янукович. Він посадив мене у в'язницю за надуманими звинуваченнями в найкращому тоталітарному стилі, щоб позбавити опозицію лідера, поховати демократію та увічнити свою владу", - йдеться у зверненні Тимошенко, текст якого опубліковано на офіційному сайті екс-прем'єра.

На Україну чекає "трагічний розвиток подій", оскільки наближається "повернення в темний світ диктатури", зазначила екс-прем'єр.

Влада зняла фільм про "злочини" Тимошенко

— Сергій Соболєв, депутат від фракції БЮТ-Батьківщина

Тимошенко навела аргумент на підтвердження своїх слів - головний висновок останнього звіту міжнародної неурядової організації Freedom House.

"Україна вже рухається в протилежному напрямку від свободи і демократичного світу! Це не якась примарна можливість, це вже відбувається. І ця втрата свободи стає все більшою", - пояснила екс-міністр.

"Freedom House назвала свій звіт "Б'ємо в набат", і це правильно вибрана назву, тому що відповідальні світові лідери, політики, громадські діячі, журналісти - як в Україні, так і за її межами - оцінюють ситуацію в Україні так само, як Freedom House, і вважають за необхідне негайно (!) зупинити зміцнення цієї нової диктатури в Україні", - додала вона.

Звернення Тимошенко оприлюднила на прес-конференції у Вашингтоні (США) донька колишнього прем'єра Євгенія Тимошенко.

Раніше повідомляли, що 21-22 вересня Євгенія Тимошенко разом із замголови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею перебувають із робочим візитом у Римі (Італія).

Програмою візиту передбачено їхню участь в урочистому прийомі президента Італії Джоржо Наполітано та урочистому прийомі Папи Римського Бенедикта XVI.

Нагадаємо, раніше Тимошенко оприлюднила звернення до демократичних країн, міжнародних організацій і українців у світі, в якому закликала не заохочувати "диктатора" Президента Віктора Януковича, і заявила, що майбутні парламентські вибори в Україні вже сфальсифіковано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram