ГоловнаПолітика

У Грищенка геть відмовляються від діалогу із Заходом стосовно Тимошенко

За словами Волошина, через обурення справою Тимошенко, будь-яка проблема лягає на Януковича.

У Грищенка геть відмовляються від діалогу із Заходом стосовно Тимошенко
Фото: Макс Левин

У питанні звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з тюрми не може бути діалогу між українською владою і світовою спільнотою.

Такий висновок можна зробити з висловлювань директора департаменту інформаційної політики МЗС Олега Волошина в ефірі "5 каналу", який прокоментував привітання президента Франції Франсуа Олланда з вимогою "припинити поводитися з опозицією так, як це відбувається нині".

"Українська влада постійно повторює одну й ту ж позицію, яка не міняється вже тривалий час, є суди, якщо не вистачить українських судів, є Європейський суд із прав людини. Тут не може бути діалогу, тому що це діалог між тими, хто хоче, щоб звільнили Тимошенко, і тими, хто не має повноважень її звільнити", - заявив він.

Питання лікування Тимошенко сьогодні перебуває, я сказав би, у фазі вирішення цієї проблеми, проблеми її здоров\'я. Ми, безумовно, бажаємо, щоб якнайшвидше процес видужання завершився, що отримати змогу і доступ до правосуддя, щоб ми остаточно мали можливість отримати відповіді на ці питання.

— Президент Віктор Янукович

"Те, що раніше в Україні було завжди, і роздача велосипедів, холодильників тощо, і це все списували на незрілість демократії. Нині, через те, що є таке загальне обурення справою Тимошенко, будь-яка проблема, навіть якщо це кандидат від опозиції, навіть якщо це просто бізнесмен, якому абсолютно байдуже ім'я президента, якщо він робить щось таке, це автоматично лягає на Януковича", - сказав представник МЗС.

"Тобто ось у чому проблема, що президент на сьогодні відповідає за 225 виборчих дільниць, де обирають кандидатів", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ Костянтин Грищенко відкинув можливість звільнення Юлії Тимошенко з в'язниці під тиском Заходу. Він вважає, що тиск Європи і США через справу Тимошенко зумовлений радше її харизмою, а не турботою про правові стандарти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram