ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК змінила адресу сайту, де можна дивитися вибори

Рішення ухвалено в результаті звернення приватного АТ "Сітронікс інформаційні технології Україна".

ЦВК змінила адресу сайту, де можна дивитися вибори
Фото: 34.ua

Центральна виборча комісія змінила адресу інтернет-сайту, на якому здійснюватиметься трансляція відезображення, отриманого за допомогою системи відеоспостереження.

Відповідне рішення ухвалене сьогодні на засіданні ЦВК за результатами розгляду звернення приватного акціонерного товариства "Сітронікс інформаційні технології Україна", яке є виконавцем робіт з встановлення системи відеоспостереження.

Згідно з документом, адреса сайту змінюється з http://vybory2012.ua на http://vybory2012.gov.ua

Кожна камера на виборах покаже 15 тис. відео одночасно

Нагадаємо, народні депутати більшістю підтримали законопроект, який передбачає відеоспостереження під час парламентських виборів в жовтні цього року. На закупівлю та встановлення відеокамер виділили з держбюджету майже один мільярд гривень. Крім того, переможцем конкурсу став єдиний учасник - російська компанія, яка працювала над відеофіксацією на виборах президента Росії в березні 2012 року.

Зазначимо також, народний депутат від фракції БЮТ Юрій Одарченко заявив, що жоден з українських інтернет-провайдерів не зможе забезпечити передачу інформації відеофіксації після проведення виборів до Центральної виборчої комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram