ГоловнаПолітика

У МЗС сподіваються, що відносини з ЄС після виборів зміняться на краще

Прагматичний інтерес Європи зіграє свою роль, вважає Грищенко.

У МЗС сподіваються, що відносини з ЄС після виборів зміняться на краще
Фото: Макс Левин

Усі технічні процедури для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом уже завершено, і в МЗС сподіваються на проведення чесних парламентських виборів для продовження співпраці з ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, пише "Интерфакс".

"Процес євроінтеграції ніяк не може бути призупинений, принаймні з погляду українських інтересів. Адже євроінтеграція - це, перш за все, процес реформ, які відбуваються в Україні і які проводять відповідно до європейських стандартів. Окрім того, ми ведемо секторальний діалог із ЄС на всіх рівнях. Ми продовжуємо нашу співпрацю за лінією виконання плану дій з лібералізації візового режиму", - зазначив Грищенко.

На думку міністра, підписання Угоди вигідне не тільки Україні.

"Текст Угоди готовий, технічно завершено всі процедури. Ми виходимо з того, що будуть проведені чесні і справедливі вибори. Після цього ми сподіваємося на зміну атмосфери у відносинах, оскільки це перехід на інший етап. Ми впевнені, що це буде потужним і позитивним сигналом. Зважаючи на це, немає жодних причин, чому до кінця року ми не можемо підписати Угоду про асоціацію. Адже я вже неодноразово говорив, що вона в інтересах не тільки України, а й ЄС, а це для Євросоюзу нехай не такий великий, але все ж фактор економічної стабільності і зростання. Тож прагматичний інтерес, я переконаний, і дозволить перейти до підписання цієї Угоди", - наголосив голова МЗС.

Нагадаємо, Грищенко відкинув можливість звільнення Юлії Тимошенко з в'язниці під тиском Заходу.

Окрім того, міністр закордонних справ заявив, що саміт Україна - Європейський Союз обов'язково відбудеться цього року.

Нагадаємо також, що Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав Верховну Раду прибрати з українського законодавства відповідальність держчиновників за політичні дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram