ГоловнаПолітика

Заклики Тимошенко не додають блиску її короні, - євродепутат

У Литві незадоволені заявами екс-прем'єра про "диктатора" Януковича.

Заклики Тимошенко не додають блиску її короні, - євродепутат
Фото: comments.ua

Екс-спікер Литви, депутат Європарламенту Вітаутас Ландсбергіс заявив, що Литва підтримуватиме євроінтеграційні прагнення України, якщо на те є політична воля самої України.

"Якщо в України є воля і спрямованість, то Литва, звичайно, підтримує і буде підтримувати цю європейську спрямованість",- сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Також Ландсбергіс вважає неправильними заяви про наміри "загальмувати" євроінтеграцію України через помилки і недоліки, які є сьогодні в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми не вважаємо, що це правильно - гальмувати і не заохочувати. Треба заохочувати, звичайно, вимогливо. Є в християнстві таке поняття - "вимоглива любов", - підкреслив євродепутат.

Він вважає, що Україна рано чи пізно стане членом Євросоюзу, в цьому випадку може перемогти так звана серединна тактика, тактика зволікання.

Україна не збирається звільняти Юлію Тимошенко під тиском Заходу

— Костянтин Грищенко, Міністр закордонних справ України

"Дати шанс українській владі, якщо не сьогодні, то завтра, можливо, через 5 років щось вирішити по-іншому, ніж сьогодні, наче Європа може почекати. Це теж не дуже добре", - резюмував політик.

Ландсбергіс також не схвалює заяву екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко до західних політиків із закликами не йти назустріч українській владі в питаннях євроінтеграції України. "Це не додає блиску її короні", - зазначив він.

Екс-спікер Литви не виключає, що компромісним вирішенням справи Тимошенко могло б стати її лікування за кордоном, у Німеччині.

"Це могло б бути рішенням. І гуманітарно, і політично. Але було вирішено, що хай її лікують в лікарні, не у в'язниці, а в лікарні в Україні", - сказав Ландсбергіс.

Нагадаємо, раніше Тимошенко оприлюднила звернення до демократичниї країн, міжнародних організацій і українців у світі, в якому закликала не заохочувати "диктатора" Президента Віктора Януковича, і заявила, що майбутні парламентські вибори в Україні вже сфальсифіковані.

Варто зазначити, що 20 вересня, на зустрічі з Президентом Віктором Януковичем президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що Польща продовжить підтримувати євроінтеграцію України. Водночас глава польської держави пов'язав успіх євроінтеграції Києва з парламентськими виборами, не згадавши в цьому контексті справу Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram