ГоловнаПолітика

Грищенко: Україна не має наміру звільняти Тимошенко

Міністр вважає, що Тимошенко своєю харизмою ввела Захід в оману.

Грищенко: Україна не має наміру звільняти Тимошенко
Фото: topicnews.net

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко відкинув можливість звільнення Юлії Тимошенко з в'язниці під тиском Заходу.

Про це він сказав в інтерв'ю австрійському виданню Die Presse.

"Ми не збираємося нічого робити. Наша судова система повинна працювати і спиратися на факти. Не може бути й мови про те, щоб наші друзі нам радили, що ми повинні робити тільки тому, що вони комусь співчувають, не знаючи точно, що сталося. Ми були занадто довго під владою Росії, щоб нам говорили, що ми повинні робити", - заявив Грищенко.

Міністр вважає, що тиск Європи і США через справу Тимошенко спричинений радше її харизмою, а не турботою про правові стандарти."Я не хочу проводити паралелей. Але у ХХ столітті окремі особи обманювали цілі народи. Подивіться на Еву Перон в Аргентині. Їй усі в усьому вірили, але її харизма не послужила розвитку країни", - пояснив він.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд раніше висловив упевненість, що влада України виконає будь-яке рішення Європейського суду з прав людини у справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. За його словами, Президент Віктор Янукович особисто запевнив, що поважатиме рішення ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram