ГоловнаПолітика

Тимошенко не варто сподіватися на швидке ухвалення резолюції США

До кінця року документ навряд набуде чинності.

Тимошенко не варто сподіватися на швидке ухвалення резолюції США
Фото: en.wikipedia

Проект резолюції щодо України, затверджений комітетом із міжнародних відносин сенату США, навряд пройде до кінця року всі процедури для набуття чинності.

Про це пише видання "КоммерсантЪ-Украина".

Згідно з процедурою, проект резолюції, затверджений комітетом, тепер має схвалити сенат США, після чого пройти розгляд у конгресі і, в разі прийняття, його підпише президент США.

Шансів на те, що всі процедури пройдуть швидко і завершаться ще цього року, практично немає. Річ у тім, що до президентських виборів у США, які відбудуться 6 листопада, відбудеться всього два засідання сенату (20-го та 21 вересня), і до їх порядку денного текст резолюції не включено.

Якщо вибори пройдуть нормально - я думаю, що про цю резолюцію просто забудуть, як про страшний сон

— Олег Волошин, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України

Нагадаємо, вчора комітет із міжнародних відносин сенату США схвалив проект резолюції, що закликає негайно звільнити з-під варти екс-прем'єра Юлію Тимошенко. У документі також міститься звернення до держдепартаменту США та Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з проханням "застосувати дипломатичний тиск" на Президента Віктора Януковича і заборонити видачу віз тим, хто причетний до укладення та жорстокого поводження з Тимошенко.

До документа додано підготовлений партією "Батьківщина" список 54 українських чиновників, щодо яких, на думку опозиції, має бути застосовано санкції, зокрема, заборону на в'їзд у США та арешт рахунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram