ГоловнаПолітика

Янукович відмовився критикувати журналістів

На думку глави держави, приладу для виявлення правдивості повідомлень у ЗМІ не існує.

Янукович відмовився критикувати журналістів

Влада повинна докладати всіх зусиль для законодавчого забезпечення вільної та ефективної роботи ЗМІ.

Про це заявив Президент Віктор Янукович на 11-му Економічному форумі "Україна - Польща", в роботі якого високопосадовець узяв участь разом із президентом Польщі Броніславом Коморовським.

"Ми не можемо собі дозволити з Броніславом Коморовським критикувати пресу. Бо ці висновки можете робити тільки ви, а ми цьому можемо тільки сприяти - сприяти через закони, через інші політичні процеси", - цитує Януковича його прес-служба.

Ухваленням цього закону ми повертаємося до печерних часів, які, начебто, вже пережили. Якщо ми прагнемо до Європи, то такий закон не слід навіть показувати Європі.

— Віктор Мусіяка, голова партії "Вперед, Україно!"

Він додав, що не існує "експертів або приладів", які могли б зі стовідсотковою точністю стверджувати, наскільки правдивою є оприлюднена журналістами інформація, наскільки повно і точно її викладено.

"У цьому процесі ми зацікавлені всі - щоб була ефективність, яка служила справі. І це дуже важливо. В цьому питанні той досвід, який є у світі, треба використовувати", - зазначив він.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада схвалила в першому читанні проект закону, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп. Законопроект передбачає, що наклеп може каратися тюремним ув'язненням на термін до 3 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram