ГоловнаПолітика

МЗС: у проекті резолюції Сенату США викладена позиція лише його авторів

Україна продовжує активну співпрацю з США.

МЗС: у проекті резолюції Сенату США викладена позиція лише його авторів
Фото: korrespondent.net

Рішення Комітету з міжнародних відносин Сенату США про необхідність закликати Держдепартамент США обмежити видачу віз для українських чиновників, причетних до позбавлення волі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, наразі не відображає позицію всього Сенату.

Про це йдеться в повідомленні департаменту інформаційної політики МЗС.

"МЗС України відзначає, що проект заяви щодо України, який цитується в українських ЗМІ, наразі не відображає позицію всього Сенату США... На сьогодні у відповідному проекті викладена лише позиція двох його авторів, відомих своїми симпатіями до української опозиції", - повідомляє департамент.

МЗС зазначає, що на засіданні комітету 19 вересня без обговорення протягом 9 хвилин були затверджені 11 різних за змістом документів, серед яких був і проект резолюції щодо України.

"Україна продовжує активну співпрацю з США з багатьох питань: від ядерного роззброєння і розвитку торговельно-економічних відносин до боротьби з міжнародним тероризмом", - підкреслює відомство.

МЗС зазначає, що співпраця з США залишається одним із пріоритетів зовнішньої політики України.

Нагадаємо, сьогодні американський сенатор Джеймс Інхоф написав на своєму сайті про те, що Комітет із закордонних справ Сенату США в четвер ухвалив проект резолюції із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язнення Юлії Тимошенко і погане поводження з нею".

Раніше США неодноразово закликали владу України звільнити Тимошенко, незважаючи на вирок суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram