ГоловнаПолітика

Європа вітає українські реформи у сфері кримінальної юстиції

Пшонка розповів главі Представництва ЄС в Україні про новий КПК.

Європа вітає українські реформи у сфері кримінальної юстиції
Фото: argumentua.com

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Європейський Союз вітає українські реформи у сфері кримінальної юстиції.

Про це він сказав під час зустрічі з генеральним прокурором Віктором Пшонкою 19 вересня, повідомляє прес-служба ГПУ.

"У Європі уважно стежать за тими реформаційними процесами, які відбуваються в Україні, зокрема за тим, що стосується змін у сфері кримінальної юстиції. І ми вітаємо ці зміни", - сказав він.

При цьому Томбінський висловив сподівання на подальший конструктивний розвиток відносин України та ЄС.

Генпрокурор Віктор Пшонка і собі зазначив, що прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу є визначною подією і основою реформування кримінальної юстиції в Україні.

Європейські експерти дали високу оцінку новому Кримінально-процесуальному кодексу.

— Віктор Янукович, Президент України

"Усі його положення спрямовані на досягнення одного з основних завдань кримінального судочинства - на захист прав, свобод і законних інтересів учасників процесу. Цей документ спрямований на гуманізацію кримінального судочинства. Новий КПК зрівнює у правах сторони захисту і звинувачення, передбачає застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою тільки у виняткових випадках, у ньому ретельно виписано інститут ювенальної юстиції. Також новим для нас є запровадження суду присяжних, який буде розглядати найтяжчі злочини, та створення Єдиного реєстру досудових розслідувань", - зазначив генеральний прокурор.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Віктор Пшонка запевнив Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джона Теффта в тому, що очолюване ним відомство завжди прагне вдосконалювати кримінальну юстицію відповідно до європейських стандартів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram