ГоловнаПолітика

Турчинов: Україна не планує платити Росії

За словами заступника партії "Батьківщина", влада використовуватиме це рішення під час передвиборної агітації.

Турчинов: Україна не планує платити Росії
Фото: byut.com.ua

Рішення Господарського суду Києва, який зобов'язав Кабінет Міністрів виплатити Міністерству оборони Росії 3,113 млрд гривень боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" за постачання газу є політичною передвиборною технологією, спрямованою на дискредитацію опозиції.

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Це брудна суто політична технологія, яка нині почала працювати. В чому сенс цієї технології? Українська держава не заплатить Російській Федерації жодної копійки в цій справі. Ба більше, після завершення виборчого процесу апеляційна або касаційна (судова) інстанція скасує це рішення на підставі неіснування державних гарантій (на постачання газу)", - сказав він.

Україна не давала Міністерству оборони Росії державних гарантій про повернення боргу корпорації "Єдині енергетичні системи України" в розмірі понад 400 млн доларів.

— Олександр Ковальчук, представник ЄЕСУ

При цьому Турчинов зазначив, що влада використовувати це рішення під час передвиборної агітації, розповідаючи про те, що не може виплачувати пенсії та зарплати, тому що змушена повертати борги ЄЕСУ, яку очолювала свого часу лідер "Батьківщини", колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 19 вересня, Господарський суд Києва зобов'язав Кабмін виплатити Міноборони Росії 3,113 млрд гривень боргу ЄЕСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram