ГоловнаПолітика

Янукович вимагає запобігати тиску на ЗМІ

Президент наказав негайно реагувати на скарги журналістів.

Янукович вимагає запобігати тиску на ЗМІ
Фото: www.president.gov.ua

Місцева влада має запобігати тиску на засоби масової інформації на будь-якому рівні.

Про це Президент Віктор Янукович сказав у середу, 19 вересня, на засіданні ради регіонів.

"Я просив би звернути увагу на порушення в чутливих напрямках, наприклад, перешкоджання роботі журналістів і ЗМІ. Якщо до вас надійшли такі скарги, на них терміново необхідно реагувати і не дозволяти на будь-якому рівні тиснути на ЗМІ", - сказав Президент.

Влада має надати журналістам можливість працювати в умовах свободи слова.  

— Петро Симоненко, лідер КПУ

Крім того, Янукович зазначив, що існують скарги політичних партій щодо різних порушень під час кампанії з виборів Верховної Ради.

У зв'язку з цим він доручив місцевій владі забезпечити рівні можливості участі всіх партій у виборах.

Раніше, Янукович вимагав від місцевої влади сприяти ефективній роботі міжнародних спостерігачів на виборах Ради і своєчасно забезпечити умови роботи дільничних виборчих комісій.

Як відомо, напередодні, Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроект, що посилює відповідальність за розповсюдження неправдивої інформації. Зокрема, якщо представники ЗМІ, слідчі, прокурори і судді безпідставно звинуватять когось у скоєнні тяжкого злочину, їм загрожуватиме тюремне ув'язнення на строк до трьох років.

У свою чергу, Об'єднана опозиція заявила, що ухвалення законопроекту призведе до "смерті української журналістики", і за неї відповідатиме Президент Віктор Янукович "зі своїм параноїдальним страхом і жадобою влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram