ГоловнаПолітика

Влада має дати журналістам змогу працювати в умовах свободи слова, - Симоненко

Лідер Компартії впевнений, що реальної свободи слова і свободи творчості в країні не існує.

Влада має дати журналістам змогу працювати в умовах свободи слова, - Симоненко

Влада повинна думати не про те, як садити журналістів, а про те, як створити всі можливості працювати в умовах свободи слова.

Про це лідер КПУ Петро Симоненко заявив у коментарі кореспонденту Голос.UA.

Зокрема, коментуючи ухвалення Верховною Радою закону, який посилює відповідальність журналістів за наклеп, Петро Симоненко зазначив, що він категорично проти "вирішення питань" такими методами.

Ухваленням цього закону ми повертаємося до печерних часів, які ми, начебто, вже пережили. Якщо ми прагнемо до Європи, то такий закон не слід навіть показувати Європі

— Віктор Мусіяка, голова партії "Вперед, Україна!"

При цьому лідер комуністів додав, що його турбує той факт, що інформаційний простір в Україні перетворився на певну територію, де "верстають" інформацію. "В одному випадку це роблять, щоб образити та принизити людину, розчавити і знищити її, обмовити. І, на жаль, власники ЗМІ роблять це руками журналістів. Тобто суцільна "заказуха" серед сьогоднішньої преси повинна мати свою межу", - зазначив Петро Симоненко.

Підсумовуючи, лідер КПУ додав, що влада радше повинна думати про те, як запропонувати журналістам реальну свободу слова, свободу творчості, оскільки ні першого, ні другого нині в українських журналістів немає.

Як повідомляли раніше, депутати від Об'єднаної опозиції готують подання в Конституційний суд щодо законопроекту про наклепу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram