ГоловнаПолітика

Тимошенко позбулася адвоката

Валентині Теличенко не вдалося спрацюватися з Сергієм Власенком.

Тимошенко позбулася адвоката
Валентина Теличенко
Фото: telekritika.ua

Валентина Теличенко перестала бути адвокатом екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини.

Про це пише видання "Коммерсант-Украина".

Контракт, згідно з яким Теличенко представляла інтереси екс-прем'єра в ЄСПЛ, закінчився, і продовжувати його ні сама адвокат, ні партія "Батьківщина" не стали.

"Валентина Теличенко не могла знайти спільну мову з Сергієм Власенком, їй було складно з ним працювати, - сказав співрозмовник видання, близький до групи захисників екс-прем'єра, відзначивши, що з Теличенко "грубо поводилися". - Дійшло до того, що їй не сплатили останнє відрядження (в Страсбург). Дві дорослі людини не змогли домовитися - це їх проблема чи проблема партії, яка зробила неправильний вибір".

Розбіжності між Теличенко і Власенком, зокрема, виникли через те, що Власенко вважав доцільним термінове направлення нової скарги в ЄСПЛ (на вирок у "газовій справі"), тимчасом як позиція Теличенко полягала в тому, що на етапі, коли ЄСПЛ ухвалює рішення за однією скаргою, не можуть подаватися додаткові процесуальні документи

Нагадаємо, прихильники екс-прем'єра залучали Теличенко до підготовки скарги в ЄСПЛ, в якій Тимошенко просить Європейський суд визнати, що її затримання і арешт були незаконними і "політично мотивованими". Крім того, Теличенко брала участь у підготовці заперечень на позицію уряду (це окрема стадія в процедурі розгляду справи ЄСПЛ), а також у публічних дебатах, які відбулися в Страсбурзі 28 серпня.

На рахунку Теличенко - виграна 2005 року справа "Гонгадзе проти України". Тоді вдалося довести, що Україна не захистила право Георгія Гонгадзе на життя, а розслідування його загибелі не було адекватним. У якості компенсації ЄСПЛ присудив вдові журналіста Мирославі Гонгадзе 100 тис. євро, а також зобов'язав український уряд притягнути до відповідальності замовників вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram