ГоловнаПолітика

Лутковська взялася за перевірку порушень прав Луценка

Омбудсмен звернулася за допомогою до Пшонки.

Лутковська взялася за перевірку порушень прав Луценка
Фото: liga.net

Омбудсмен Валерія Лутковська почала перевірку порушень права екс-міністра МВС Юрія Луценка на проведення особистих зустрічей із захистом в Менській виправній колонії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена.

"Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською за відкритим листом Ірини Луценко, дружини Юрія Луценка, який утримується в Менській виправній колонії №91, відкрито провадження щодо захисту його конституційних прав", - йдеться в повідомленні.

Я, звичайно, хотів би вийти на свободу, оскільки перебування в таборі в першу чергу є покаранням для моєї родини. При цьому я готовий відсидіти від дзвінка до дзвінка увесь час, але ні на сантиметр не прогнуся перед мафією.

— Юрій Луценко

У рамках справи Лутковська звернулася до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням провести перевірку викладених у відкритому листі відомостей.

Також секретаріат омбудсмена направив запит голові Державної пенітенціарної служби Олександру Лісіцкову про надання вичерпної інформації про порядок подання та проведення побачень для осіб, взятих під варту та засуджених з іншими особами, про відповідність нормативним вимогам і обладнанню приміщень для надання побачень.

Нагадаємо, Ірина Луценко написала відкритий лист Валерії Лутковській, закликавши її захистити право чоловіка на конфіденційність під час зустрічі з захисниками.

Зазначимо також, в колонії Юрію Луценкові оголосили дисциплінарне стягнення через чинення опору співробітникові виправного закладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram