ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

"Батьківщина": закон про наклеп - смерть для вільної журналістики

У партії заявляють, що Янукович хоче вбити залишки демократії.

"Батьківщина": закон про наклеп - смерть для вільної журналістики
Фото: tsn.ua

Ухвалення в першому читанні проекту закону про введення кримінальної відповідальності за образу та наклеп ставить хрест на нормальному функціонуванні ЗМІ в Україні.

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції "Батьківщина", повідомляє прес-служба партії.

"Інакше як дурістю та ідіотизмом назвати ухвалення цього закону ми не можемо. Влада просто збожеволіла, не розуміючи, що вона робить. Позбавлення волі за наклеп - це середньовічний спосіб розправи не тільки з політичними опонентами, але і з вільною пресою", - підкреслили в "Батьківщині".

Проект закону про зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України суперечить Конституції України, Європейській конвенції про права людини і міжнародним зобов\'язанням України.

— Валерія Лутковська, омбудсмен

Політсила заявляє, що влада хоче знищити залишки демократії.

"Абсолютно зрозуміло, що влада буде використовувати цей закон для знищення залишків демократії в українських ЗМІ. Адже будь-яке інтерв'ю, будь-яку публікацію завдяки новому закону кишенькові суди можуть трактувати так, як треба владі. Це смерть української журналістики, і за неї відповідає особисто Президент Віктор Янукович зі своїм параноїдальним страхом і жадобою влади", - йдеться в заяві.

"І незважаючи на те, що за новим законом це вже може потягнути на 5 років ув'язнення, ми відкрито заявляємо, що Президент Янукович - це злочинець, який скоїв вже десятки злочинів проти українського народу, і за це він буде обов'язково покараний", - підкреслили в "Батьківщині".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону №11013 про введення кримінальної відповідальності за образу та наклеп.

Віце-спікер парламенту, один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко заявляє, що ухвалення в цілому законопроекту про наклеп дозволить пересаджати третину журналістів і частину опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram